Hans Alsér (1942-1977)

Hans Alsér

Hans Alsér, en legend och en av svensk bordtennis största, var med sitt säkra spel en fruktad motståndare för världseliten och tillsammans med en fruktad backhand vann han två EM-guld i singel och två VM-guld i dubbel. De senare tillsammans med en annan svensk legend - Kjell ”Hammaren” Johansson. Utöver dessa medaljer vann Alsér flertalet EM-guld i lag och dubbel samt blev svensk singelmästare hela sex gånger.

Hans Alsér och Kjell Johansson
(Hans Alsér tillsammans med dubbelpartnern Kjell ”Hammaren” Johansson)

Hans framgångar gjorde honom otroligt populär och STIGA lanserade under denna tid egna ”Alser”-racketar. Det mycket behagliga, lite bredare konkava grepp som Alsér spelade med kom att bli enormt uppskattat och snart kallades greppet för ”Alsérgreppet” bland bordtennisfolket. Något som fortfarande ofta nämns av bordtennisspelare som ska beskriva det konkava greppet.

thumbnail_IMG_0215_1.jpg

Efter sin karriär som världsspelare fortsatte han med en karriär som förbundskapten. Först för Västtyskland mellan åren 1971-1974 och sen för det svenska landslaget mellan 1974-1977, Året 1977 blev också hans sista levnadsår efter att han den 15 januari mycket tragiskt omkom i en flygolycka, endast 34 år gammal.


(Tre svenska legender: Stellan Bengtsson, Kjell ”Hammaren” Johansson och Hans Alsér)

Vi på TTEX har valt att hylla legenden Hans Alsér, genom att lansera en högkvalitativ serie stommar i hans namn. En serie av olika modeller framtagna för att för att passa alla typer av spelare, allt från allroundspelaren till den extreme attackspelaren. Självklart finner du här det lite bredare konkava greppet som är det ursprungliga och så mytomspunna ”Alsérgreppet”, men även andra grepp som konkav smal, rak och penn.

Du finner tre varianter av stommar som tagits fram för att passa flera olika typer av spelare:

Alsér Allround 5

För den allroundinriktade spelaren som tack vare två lite hårdare träfanér får en god kontroll men även attackmöjligheter när tillfälle ges. Uppbyggd på 5 träfanér och med en vikt på 78-83 gram.

Fart: 76
Kontroll: 82
Alsér Carbon 7

För den mer offensive spelaren som dock fortfarande är mån om kontrollen. Uppbyggd på 5 träfanér och två carbonlager som gör stommen snabbare och hårdare än Allround 5. Med en vikt på 80-85 gram.

Fart: 131
Kontroll: 54
alser-bordtennisstomme-carbon-7.jpg
Alsér Carbon 9

För spelaren som söker maximal fart och som spelar ett kompromisslöst aggressivt spel, byggt på hård loop eller smash. Uppbyggd på 7 träfanér och två carbonlager som gör stommen snabbare och hårdare än Carbon 7. Med en vikt på 86-91 gram.

Fart: 140
Kontroll: 51
alser-bordtennisstomme-carbon-9.jpg
Till dessa stommar så är det få saker som kan passa så bra som en racketväska i klassisk stil. Alsér racketväska Retro har plats för ett racket (eller en iPad eller liten MacBook) och är utrustad med ett ”brytskydd” i akryl som skyddar ditt racket lite extra mot stötar.alser-bordtennisstomme-carbon-9.jpg

No products

To be determined Leverans
0kr Total

Till kassan